vrijdag 15 maart 2013

4 dagen ziekenhuis : over de kine, de ergo, en de Spiderclub

Woensdagnamiddag werd er opnieuw chemo gegeven aan Theo. Een echt kuur is het niet, het is een 1-dag-chemootje maar dan een met een hoge dosis. Woensdag de zak, donderdag de ruggeprik. Theo was donderdag misselijk maar hij heeft niet moeten overgegeven, en met de medicatie erbij slagen we er zelfs in om de sondevoeding te laten doorlopen, en om hem af en toe een bordje te serveren. Op het menu deze week : geraspte kaas.
Een vierde van de gigantissche blok van 700gram is ondertussen al verorberd.

Maar wat is dat nu van de kine en de ergo ?
De kine - dat zijn de kinesisten. Die komen dagelijks (in de week) met Theo oefenen om zijn beenspieren sterker te maken. Wandelen, fietsen, klimmen, een parcours volgen, diertjes van de ene naar de kant brengen, het mag al eens vermoeiend zijn.

De ergo's dat zijn de ergotherapeuten. Naar eigen zeggen werken zij vooral aan de armspieren.
Sinds we de ergo's kennen hebben de kine's ondanks hun grote inzet een beetje afgedaan, want de ergo's, die hebben een snoezelkamer... Een donkere kamer met gekleurde lichtjes en zachte muziek; een lekker golvend, warm waterbed en een doorzichtige buis met water en belletjes die om de paar seconden van kleur verandert. Op hetwaterbed mag Theo met ballen en sjaaltjes gooien. Theo is er gek van ! Hij wil er alle dagen naartoe.

En de Spiderclub ? Die werd gisteren opgericht door cliniclowns Puff en Mouche. Je kan pas lid worden na een zware initiatie (de gezongen, volledige versie van 'ik zag twee beren' maar liefst).
Eenmaal lid krijg je een spidermanzeepbellenpotje en een stukje kaas (:-))








1 opmerking:

  1. Ik ken er hier nog eentje die niet weg te slaan was van de snoezelkamer, ze herkent ze direct aan de beschrijving en wil er zo terug naar toe.

    BeantwoordenVerwijderen