vrijdag 11 januari 2013

Een paar dagen thuis

Maandag 7 januari kregen we goed nieuws : Theo mocht een paar dagen naar huis !
Als hij geen koorts maakte, goed at en goed dronk, mocht hij thuisblijven tot donderdagvoormiddag.
En dat is gelukt. Zelfs zo goed dat we donderdagmiddag terug naar huis mochten tot vrijdagochtend.

Hoe was het om te vertrekken en thuis te komen ?
Dinsdagochtend maakten we de kamer leeg (ongelofelijk wat je zo bijeen krijgt in een ziekenhuiskamer...) Theo was goedgezind en wachtte ongeduldig tot we mochten vertrekken. Iets na de middag reden we (in twee keer) naar huis. Een beetje onwennig weliswaar, want het was toch raar om na meer dan 5 weken met Theo thuis te komen. Het eerste wat hij deed was gaan kijken of er nog kadootjes onder de kerstboom lagen. (Dat was niet het geval maar er waren nog wel ongeopende kadootjes in zijn kamer.)

Heeft Theo goed gespeeld thuis ? Of lag hij de hele tijd in bed ?
Je ziet dat Theo erg ziek is geweest. Hij beweegt traag en als hij stapt zie je goed dat het hem moeite kost. Sommige bewegingen zijn echt vreemd geworden voor hem, zoals springen. Thuis heeft Theo alleszins veel rondgewandeld en gespeeld. Hij laadde op dinsdag zijn speelgoed van het ziekenhuis uit, opende de laatste kadootjes, en toen Victor en Louise thuiskwamen van school speelden ze samen met het nieuwe speelgoed. Ook woensdag en donderdag werd er nog veel gespeeld. De kinderen lagen later dan gewoonlijk in bed omdat het avondritueel nu iets uitgebreider is door alle medicijnen en spoelbeurten. Maar eenmaal in bed hebben ze goed geslapen. Theo slaapt in zijn eigen bedje, maar het is nu Victor die hem naast hem ligt in plaats van Louise. Zij leeft erg mee met haar kleine broertje en zag het nog niet zitten om in dezelfde kamer te slapen. Af en toe moesten we Theo zelf overtuigen om toch efkes in de zetel te gaan liggen. Vooral wanneer we merkten dat hij zijn benen nog amper omhoog kon krijgen bij het stappen wisten we dat het tijd was om te rusten.

Heeft Theo goed gegeten en gedronken ?
Toen we op donderdag terug naar het ziekenhuis gingen was hij 700 gram bijgekomen. Dus ja.
Theo heeft een aantal lievelingshapjes en daar eet hij veel van. Op dit moment wil hij voornamelijk gehaktballetjes en spaghetti met rode pestosaus. Dat maakt dat ons ontbijt op donderdag en vrijdag niet alleen uit boterhammen maar ook uit pasta bestond. Donderdag at Theo wel 5 bordjes op - en vrijdagochtend een grote kom. Ook gemalen kaas is favoriet. Victor en Louise zijn wel een beetje jaloers, want Theo mag alles eten en drinken wat hij wil, ook snoep en limonade, en dit zonder beperking.

Moet Theo thuis veel medicijnen nemen ?
's Morgens moest mama hem 4 medicijntjes geven en 's avonds 3. Het aantal medicijnen valt dus nog mee.
We moeten ook twee keer per dag zijn mondje spoelen met iets dat nogal prikt.

Hoe vonden Victor en Louise het dat Theo even thuis was ?
Victor en Louise vonden het echt tof dat Theo nog eens thuis was. Ze hebben veel met hem gespeeld en goed voor hem gezorgd, het was zalig om hen bezig te zien. Theo op zijn beurt vond het echt fantastisch en het was dan ook wenen toen hij hoorde dat hij terug naar het ziekenhuis moest...
Een tent in de livingg, gewoon omdat Theo dat wilde. 

De Tijgermuts. 

Spaghetti met pestosaus ! 



1 opmerking:

  1. Hopelijk mag hij nu zoveel mogelijk terug naar huis gaan, tussen de behandelingen in. Dat maakt de behandeling (denk ik) toch een stuk dragelijker! I am keeping my fingers crossed! x

    BeantwoordenVerwijderen