maandag 7 januari 2013

En het record : 27.500 !

We waren al blij met 700. Toen ging het aantal witte bloedcellen naar 2400, 8000, 15.000, en vandaag verhoogde het aantal nog eens spectaculair tot 27.500, wat een gigantisch getal is in onze ogen... Dit komt onder andere door het medicijn dat Theo kreeg om het proces te versnellen.
Goed gedaan Theo !

Wanneer weet je zeker dat je kind serieus ziek is ? Als het niet meer speelt.
Wanneer weet je dat het beter gaat ? Aha....

De aften genezen zienderogen. De morfine werd gisteren afgekoppeld, en van de ene op de andere dag kan Theo bijna zonder pijnmedicatie. Eten en drinken gaat nog niet zo geweldig - er is nog wat pijn in de mond, de keel, en de maag.

De koorts is ook verdwenen. We weten nog steeds niet zeker waarom Theo zo'n koorts had. Een mogelijke verklaring is het lage aantal witte bloedcellen : sommige kinderen maken koorts als ze er te weinig hebben. Een andere mogelijkheid is dat de longen van Theo geïnfecteerd waren met een schimmelinfectie. De scan die werd genomen om zekerheid te geven gaf dat niet echt. Er werd dus een zeer breed antischimmelmiddel ingezet. Nu de koorts weg is schakelen we terug over naar de gewone standaard antischimmelmedicatie. Veel kindjes krijgen zo'n medicijn langdurig om te vermijden dat ze zichzelf ziek maken. Want als de witte bloedcellen worden vernietigd, krijgen bacteriën en schimmels die we in ons lichaam hebben vrij spel. Dat is niet de bedoeling.




Verdiende nachtrust voor Trooper


Geen opmerkingen:

Een reactie posten