vrijdag 19 april 2013

Een Streptokok verlengt ons verblijf

In het bloed van Theo werd een streptokok gesignaleerd. Een paar dagen koorts bewezen deze aanwezigheid ook aan de buitenkant. Nu Theo antibiotica krijgt is de koorts onder controle. De aften verminderen geleidelijk aan en dat maakt dat Theo ook af en toe iets eet. Vandaag koos hij voor een potje Gervais met frambozensmaak en een paar hapjes kaas en hesp.

Zijn gewicht is weer gezakt tot 13,9 kg. Hij ziet er echte mager uit met ingevallen oogkassen. Zijn gewicht kan op een dag een halve kilo meer of minder zijn, afhankelijk van het vocht dat hij ervoor heeft gekregen. Een bloedtransfusie of een zak met bloedplaatjes maakt al snel 400 of 500 gram verschil...

Spijtig genoeg betekent deze infectie dat we nog zo een twee weken in het ziekenhuis moeten blijven. Dat proberen we dan maar zo goed mogelijk te vullen met muziek, spel, en af en toe een kadootje voor onze flinke jongen.

We zijn wel blij dat hij weer van de kamer af mag, dat scheelt een heel pak in de entertainmentmogelijkheden...


2 opmerkingen:

  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dag lieve Theo
    Vele groetjes van al je vriendjes en de juffen uit de tweede kleuterklas. We missen je allemaal zo hard. Als je eens zin hebt om eens te skypen laat het ons dan zeker weten.
    Knuffels van ons allemaal

    BeantwoordenVerwijderen