maandag 8 juli 2013

Het is een beetje de processie van Echternach

Wow, blijkbaar zijn er al 25 dagen gepasseerd sinds de laatste blog..we hadden gedacht om op dit moment al meer vooruitgang te zien. Theo doet nochtans zijn best...

Hoe zit het dan ? 
Na 13 juni bleef Theo een beetje voortsukkelen, tot hij op een dag toch bloed bij kreeg. Dan is het even beter gegaan. Zijn witte bloedcellen vermeerderden tot 1700, met 800 neutrofielen (en het zijn die neutrofielen die je nodig hebt om voldoende weerstand te krijgen). De keer daarna bleken de witte bloedcellen in aantal gezakt tot 800, en de neutrofielen tot 200... Blijkbaar is dat niet ongewoon, maar we hadden dat absoluut niet verwacht. Wat een teleurstelling! 

We zijn ook nog een keertje in het ziekenhuis beland voor vier dagen omdat Theo koorts had gekregen. Er is uiteindelijk geen bacterie of virus gevonden, maar voor de zekerheid kreeg Theo toch een korte antibioticakuur. Wat de dokters wel vonden waren parelwratjes. Ongelofelijk. Na 6 maanden zware chemokuur blijkt dat virus dan toch nog niet uitgeroeid of overwonnen. We zijn met parelwratjes binnen gekomen, en we gaan er ook mee buiten.  Een uitbreiding voorkomend passeerden we dan maar meteen bij de dermatoloog om de wratjes te laten aanstippen (met 'toverdrank', een frisse vloeistof van -180 graden - die meteen verdampt bij aanraking met de grond). Dit alles zorgde voor een ietwat uitgestelde start van onze Belgische-kust-vakantie. 

Vandaag 8 juli zitten we voor onze vierde dag aan zee. Het weer is zalig. We hebben al enkele keren op het strand gespeeld, en Victor en Louise zijn niet meer uit de zee te krijgen. Theo blijft het koud vinden en amuseert zich vooral in het zand met zijn autootjes. Of op de autootjes op de dijk, zij het met trappers of met elektriciteit. Ondertussen blijft de stoelgang pijn opleveren, en vermeerdert de pijn in Theo zijn mondje opnieuw zodat hij weer wat minder eet. Ai toch..zijn dat nu nog altijd aften, vragen we ons af? De dokters blijven ons vertellen dat het alleszins nog effecten zijn van de chemo. 

Deze ochtend zijn we met Theo op controle geweest in het Az Damiaan hier in Oostende. 
Resultaat ? 900 witte bloedcellen geteld,  maar slechts 230 neutrofielen.  (teleurgestelde 'oooooohhhh'...) Dat betekent dat we nog steeds goed moeten opletten om infecties te vermijden. Geen barbecue, niet zwemmen, opletten met zand, nog goed ontsmetten...kiemvrij eten en drinken. 

De afwasmachine helpen uitladen mag al wel. 






Geen opmerkingen:

Een reactie posten