vrijdag 14 december 2012

7/12 - 9/12 : de portacat en de epilepsie


Theo krijgt  (onder narcose) een portacat, dat is een (poort)catheter tussen het hart en de linkerschouder. Het blijft zitten en zal gebruikt worden voor de chemokuur en de bloedafnames. Af en toe krijgt hij hierlangs ook extra bloed bij.

Omdat Theo zijn nieren nog niet optimaal werken wordt er gewerkt met een dieet. Dat dieet volgen is niet simpel : zowel zout, kalium als eiwit moeten gemeden worden. Eén keer per dag mag hij ofwel een stukje fruit, ofwel een appelsiensapje. En één keer mag hij iets met chocolade. Wat mag hij onbeperkt ? Snoepgoed, sprite, eiwitarme spaghetti, en water. Vooral de sprite is een oppepper voor Theo. 

In het weekend slaapt Theo goed en wordt hij vroeg wakker. Om 6u30 opstaan vindt papa wel een beetje vroeg. Theo drinkt zijn chocomelkje, kijkt Ketnet, het is rustig. Af en toe valt hij in slaap. Hij speelt een spelletje op de computer, en zet een tijdje zijn brilletje op. Zaterdag moet hij nog aan de dialyse, maar enkel om zijn waarden te verlagen, niet meer om vocht af te halen. Van de spelbegeleider krijgt hij nog een doos Duplo kado, omdat hij zo flink is. Hij eet zeker 10 hapjes van zijn middagmaal... 

En dan weer iets nieuws. Zaterdag na de dialyse, en zondag zonder enige reden, krijgt Theo een epileptische aanval. Zijn ogen kijken naar het plafond, en hij is een beetje afwezig. Zaterdag hebben we het niet meteen door omdat er een varkentje op het plafond geschilderd is. Maar zondag is er helemaal niets te zien op het plafond. Hij reageert nog wel, spreekt ook nog als je hem iets vraagt. 
De dokters weten niet goed hoe dit komt. 

De toestand van Theo na 9 dagen ziekenhuis : redelijk. Hij heeft een blaassonde, een infuus in zijn voet en in zijn pols, een katheter aan zijn lies en eentje aan zijn schouder. Hij eet en drinkt (een beetje), en speelt een spelletje als hij daar zin in heeft. Het liefst van al racespelletjes op de computer. 

Favoriete filmpjes om te ontspannen : Ninjago en Pingu.

Leuk : papa zorgt voor zoutloze pistolets met kaas ! (dank u bakker Michotte). 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten