maandag 17 december 2012

We zijn goed bezig zegt Beertje




Goed nieuws! De nieren van Theo zijn aan het verbeteren. Dag na dag zijn de waarden iets normaler.
Vandaag kondigt de diëtiste aan dat we niet meer moeten letten op fosfor, kalium en eiwitten. Enkel zout kunnen we best nog beperken. De bloeddruk van Theo is nog te hoog.
Nu moeten we hierbij wel vertellen dat wat maandag is, op dinsdag al helemaal anders kan zijn. We zijn dus voorzichtig in het aankondigen van culinaire festiviteiten aan Theo.

Niettemin betekent dit dat we voorzichtig kunnen beginnen aan het wenslijstje dat Theo de vorige 14 dagen heeft opgesteld:
- pizza
- spaghetti pesto
- groene pestokaas
- pistolet met kaas
- vlees op een stokje
- ribbekes
- hotdog zonder ketchup en mayonaise (en zonder mosterd)
- chocomelk zonder beperking

Nu Theo's toestand wat beter is en de dokters een soort van 'controle' hebben gekregen op de pijn en andere bijwerkingen, wordt de chemokuur morgen hervat. Ja, daarvoor zijn we hier natuurlijk.
De volgende dagen wordt er ook meer verwacht van Theo : de kine wordt intensiever, want het is belangrijk dat zijn spieren terug vergroten en versterken. Elke honger en elke hap wordt daarom ook aangemoedigd.

Weliswaar met een klein hartje gaan we er opnieuw voor.


Toen Theo geen zin had in belletjes vangen maakte de kine deze handschoen-bal mét strikje. Die werd vervolgens heen en weer gegooid en gestampt. 



5 opmerkingen:

  1. We hebben pas het nieuws vernomen via de school en wensen jullie heel veel moed toe. We denken aan jullie. Vele groeten vanwege Kobe (klasgenootje van Theo) en familie.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. We zijn allemaal erg aangedaan, Lieke had al eens gezegd dat Theo nog ziekjes was en niet naar het klasje was gekomen, maar dit hadden we natuurlijk niet verwacht. We hebben samen naar de fotootjes gekeken van Theo in het ziekenhuis. Alle buisjes maakten haar heel erg stil.
    We bewonderen jullie moed om de ups en de downs met ons te delen. We hopen dat er vooral goed nieuws komt, dat vooruitgang wordt geboekt in dit vreselijke gevecht en dat Theo gauw aan zijn verlanglijstje mag beginnen. Lieke wou Theo nog het volgende zeggen: "Lieve Theo, dikke knuffel en een kusje!"
    We zullen zeker aan Theo en jullie blijven denken, zeker nu de kerstdagen eraan komen, zal het ziekenhuisverblijf nog moeilijker te verteren zijn.
    Lieke en Nele

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leuk om te lezen dat Theo binnenkort terug wat troost en (spier)kracht kan halen uit lekker eten!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Lieve Theo, ik hoop dat de chemo vandaag wat meeviel. Ik ben blij dat we hier nu ook nieuws van je kunnen lezen.
    We denken veel aan je.

    Dikke zoen
    Pieter, Amber, Tasha en meter Anneke

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Lieve Ilse en Hans

    Net door de (knap geschreven!) blog gegaan en amai, een beklemmend gevoel kwam toch erg aanzetten. Maar ik lees ook veel moed en hoop en doorzetting en sterkte, en dat is goed! Jullie mogen trots zijn op flinke Theo, maar ook op jezelf hoe je ermee omgaat.

    We wensen jullie veel sterkte en warmte en altijd welkom voor een tas koffie en/of babbeltje.

    Hele vele knuffels en groetjes

    Lieve, Hans, Annika en Zwiebel

    BeantwoordenVerwijderen