zondag 16 december 2012

De kamer van Theo

Theo ligt voorlopig nog in het kinderziekenhuis van Gasthuisberg : tot hij voldoende sterk is om de eerste chemokuur af te ronden, tot zijn nieren goed genoeg werken, en totdat de dokters zeggen dat hij (even) naar huis mag. 

Omdat het aantal witte bloedcellen in zijn bloed op dit ogenblik zeer klein is, moeten we heel erg oppassen dat we Theo geen virus, bacterie of schimmel geven. (Andere kado's vindt hij wel fijn). Theo heeft nu al een bacteriële infectie én een griepvirusje. Dit heeft hij waarschijnlijk al opgelopen voordat het aantal witte bloedcellen te laag werd. 

Dus : in Theo's kamer gelden strikte regels voor bezoek. 
- geen kinderen behalve broer en zus
- geen bezoekers die een kriebeltje in de keel voelen, die niezen, neusloop hebben, hoesten, zich ziekjes voelen, aan buik- of een andere griep lijden, die een schimmelinfectie of een koortsblaas hebben... Zelfs papa mocht een paar nachten niet blijven omdat hij ziek was. 
Wie onbesmettelijk en gezond is mag wel eens langskomen, graag na een telefoontje of mailtje. 

Het werkt natuurlijk ook andersom : Theo heeft nu al een bacteriële infectie én een griepvirusje. Wie langskomt krijgt daar misschien wel een staaltje van mee. 

Hieronder zie je de huidige leefwereld van Theo.

De kamer van Theo. Alle kaartjes, tekeningen en lieve wensen hangen rechts aan de muur. 

Theo's persoonlijke bedieningsset, met pijnpomp, antibiotica, antischimmelmedicijn, voedingssonde en  monitor.
Wat Theo ziet vanuit zijn bedje


Eten en drinken is altijd apart en in kleine porties verpakt.
Doen we iets open, dan mag dat max. 24h voor Theo gebruikt worden.  



1 opmerking:

  1. Dag Theo
    Meter Lies en Sjusjie hier. We zijn al eventjes niet meer langs gekomen omdat ik (Meter Lies)nog steeds vieze dikke snottebellen heb (zo geel en groen - bwekes)en Sjusjie hoest ook een beetje en we moeten heel gezond zijn als we langs willen komen. Natuurlijk denken we superveel aan jou! We hebben hier een leuke verassing voor jou klaarliggen en we gaan met mama en papa afspreken hoe we dat zo snel mogelijk bij jou gaan krijgen! Een kleine hint voor de verassing: je hebt er al avonturen van gezien en hij heeft een leuke rode neus...
    Dikke smakken en veel liefs van Meter Lies en Sjusjie :-)

    BeantwoordenVerwijderen