zaterdag 22 december 2012

Things are looking up ?

Het virus is overwonnen. Ook de bacterie is weg. Vrijdagavond werd enthousiast aangekondigd dat de zorgkundigen geen mondmaskers, schorten of handschoenen meer moeten aandoen bij het verzorgen van Theo. Hij is geen bron van besmetting meer voor de andere kindjes, en als hij wil kan hij zelfs zijn kamertje uit! Vreugde alom bij de dokter.

Euh...

en Theo dan ? Is het veilig dat iedereen zomaar binnen komt zonder masker, zonder handschoenen ? Wat met zijn witte bloedcellen? Kan hij geen infectie krijgen als er iemand hem komt verzorgen die verkouden is ? Hoe beschermen we Theo ?

Ah ja, dat is waar, misschien moeten we toch nog voorzichtig zijn, wordt er geopperd.

Waarna er toch gewoon verder wordt gedaan. Geen waarschuwing meer aan de deur, geen schorten, geen handschoenen, en iedereen mag gewoon boven het ventje gaan hangen, we moeten maar hopen dat er niemand beestjes meedraagt, of wat anders ? We stellen de vraag maar krijgen geen duidelijk antwoord.

Kortom, de communicatie is niet altijd duidelijk. We begrijpen niet waarom het ons wordt afgeraden om een kerstfeestje te organiseren waar welgeteld 4 mensen zullen zijn die niet in ons huis wonen - terwijl er elke dag  nieuwe zorgkundigen én dokters binnenkomen zonder bescherming. Het is december. Laten we onszelf niet wijsmaken dat niemand van deze mensen iets meedraagt.

Vandaag dus (opnieuw?) wat neusloop. Niet gemakkelijk met zo'n sonde in de weg. Is het nog een overblijfsel van het vorige virusje ? Of beginnen we gewoon helemaal opnieuw ?
Wordt vervolgd...




Geen opmerkingen:

Een reactie posten