dinsdag 25 december 2012

The Gasthuisberg Christmas Spirit...dank xxx

Gisteravond kwam er een jonge vrouw langs in de kamer met een kadootje voor Theo.
Ze zei dat ze vroeger ook veel ziek was geweest en dat ze er daarom een gewoonte van had gemaakt om op kerstavond kadootjes te brengen voor de zieke kindjes (de dokters hebben zoveel mogelijk kindjes naar huis laten gaan voor Kerstmis. Wie nu nog op de afdeling ligt, is nog te zwak of heeft koorts...) Superlief..

Deze ochtend werden we gewekt door enkele mensen van de kinderkanker oudervereniging met een ontbijt op bed. 'We hebben hier ook nog gezeten met kerstdag,' zeggen ze. Vijf minuten wakker en al tot tranen ontroerd...
En zo zie je maar dat het kerstgevoel ook in het ziekenhuis heerst.

We zijn als gezin de laatste weken enorm onder de indruk geraakt van wat een ernstig ziek kind losmaakt in mensen. We zijn echt overweldigd door alle ondersteunende berichtjes die we gekregen hebben, door de vele telefoontjes, mails, kaartjes, tekeningen, knutselwerkjes, kadootjes, brandende kaarsjes, ovenschotels, soepen, en lieve wensen. Jullie openhartigheid, en de manier waarop jullie ons laten weten dat jullie meeleven, heeft ons echt geraakt. Het heeft ons ook geleerd hoe belangrijk het is om op zo een moment te laten weten dat je er bent, dat je meeleeft, dat je wil helpen.. Zelfs al voel je dat er weinig is wat je kan doen.

Daarom willen we jullie nog eens heel hartelijk bedanken voor alles wat jullie al voor ons gedaan hebben, en voor alle liefde en positieve energie die we al hebben mogen ontvangen. We hopen dat Theo daar veel van opgevangen heeft, want hij is toch diegene die het zal moeten doen het komende half jaar. We hebben als mens iets nieuws ervaren - angst, wanhoop, verdriet, woede, maar ook dank, hoop, moed en liefde.

Zalig kerstfeest !



Geen opmerkingen:

Een reactie posten